LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl
sluiten

Prijsinformatie

Al onze wijnen zijn ingedeeld in prijscategorieën

A: € 0,00 - € 5,00
B: € 5,00 - € 7,50
C: € 7,50 - € 10,00
D: € 10,00 - € 12,50
E: € 12,50 - € 15,00
F: € 15,00 - € 17,50
G: € 17,50 - € 20,00
H: € 20,00 - € 25,00
I: € 25,00 - € 30,00
J: € 30,00 - € 40,00
K: Meer dan € 40,00

Château Dalmeran

Dit in het noordelijk deel van de Alpilles gelegen château profiteert, net als haar beroemde buurman Domaine de Trévallon, van een uniek micro-klimaat.
De percelen staan verspreid over het domein tussen garrigue en olijfboomgaarden waardoor de terroir zich optimaal kan manifesteren.
De rode wijnen worden gemaakt voor een lang leven en gaan daarom pas tenminste 4 jaar na de oogst in de verkoop.
Vanaf jaargang 2012 zijn de wijnen van Château Dalmeran biologisch gecertificeerd.

 

Dalmeran en Blanc 2016

I.G.P. Vin de Pays des Alpilles

Sinds 2010 wordt voor het eerst in de geschiedenis van dit château ook witte wijn gemaakt. En wat voor één! Vet, weelderig, rond, kortom alles wat je van een witte topwijn uit het Rhône-gebied mag verwachten. (zeer beperkt leverbaar)

 

Druif: Roussanne, Grenache Blanc, Clairette, Bourboulenc
Serveren.: 12˚- 13˚
Bewaarcap.: tenminste 5 jaar
Wijn en spijs: kalfsvlees, kikkerbillen en geitenkaas
h

La Bastide 2018

A.O.P. les Baux-de-Provence

Na de fermentatie en assemblage verblijft de wijn ten minste 12 maanden in grote eiken vaten en na de botteling nog een aantal jaren in de kelders van het château. De wijn heeft een intens diepe purperen kleur. De neus geeft gekonfijt rood fruit, kruiden, truffel en een vleugje jodium. De smaak is soepel en elegant met zachte tannines.

Druif: Syrah, Grenache, Cabernet-Sauvignon, Cinsault
Serveren.: 16˚- 18˚
Bewaarcap.: tenminste 10 jaar
Wijn en spijs: in melk gepocheerde jonge duif met morilles was een winnend recept van één van de kookwedstrijden die jaarlijks op het chateau gehouden worden
f

Château Dalmeran MMXIII 2013

A.O.P. les Baux-de-Provence

Deze wijn heeft 2 jaar lagering in eiken vaten gekregen om na de assemblage en botteling, nog tenminste 4 jaar in de kelders van het château verder te rijpen. De kleur is diep paars tot zwart en de neus geeft bessen en vanille. De smaak van zondoorstoofd zwart fruit en wat leer is zeer geconcentreerd maar niet zwaar.

 

 

Druif: Syrah, Grenache en Cabernet-Sauvignon
Serveren.: 17˚-18˚
Bewaarcap.: 15 tot 25 jaar
Wijn en spijs: Haute-Cuisine. Verfijnde gerechten met fazant of patrijs bijvoorbeeld.
h