LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl
sluiten

Prijsinformatie

Al onze wijnen zijn ingedeeld in prijscategorieën

A: € 0,00 - € 5,00
B: € 5,00 - € 7,50
C: € 7,50 - € 10,00
D: € 10,00 - € 12,50
E: € 12,50 - € 15,00
F: € 15,00 - € 17,50
G: € 17,50 - € 20,00
H: € 20,00 - € 25,00
I: € 25,00 - € 30,00
J: € 30,00 - € 40,00
K: Meer dan € 40,00

Domaine la Tour Penedesses

De eigenzinnige wijnmaker Alexandre Fouque bezit rondom de dorpen Faugères en Pézenas in totaal 45 ha aan wijngaarden. De percelen, waarvan sommige niet groter dan 1 ha, zijn zorgvuldig geselecteerd op grondsoort en ligging. Hier verbouwt hij met een ongekende gedrevenheid meer dan 15 verschillende druivensoorten met zeer lage rendementen (15 tot 30 hl/ha). Er wordt uitsluitend handmatig geoogst en gecontroleerd biologisch gewerkt. Op sommige percelen experimenteert hij met de bio-dynamische wijnbouw.

Pinot Noir 2013

I.G.P. Pays d’Oc

Voordat Alexandre in de Lanquedoc voor zichzelf begon heeft hij ervaring opgedaan in de Champagne en de Bourgogne. Hij kent deze druif dus als geen ander. De wijn die hij ervan maakt lijkt in niets op andere pays d’oc Pinot Noir en ook niet op rode Bourgogne of nieuwe wereld Pinot Noir. Het is een ongelofelijk krachtige en geconcentreerde wijn maar toch heel elegant en slechts 12,5 % alcohol.

Druif: Pinot Noir
Serveren.: 15˚- 17˚
Bewaarcap.: 5 tot 10 jaar
Wijn en spijs: Probeer eens een Coq au Vin met 1 fles in het gerecht en 2 flessen ernaast (goedkoper dan Chambertin maar bijna net zo lekker).
f

Domaine la Tour Penedesses Cuvée Antique 2018

A.O.P. Languedoc Pezenas

Zoals het hoort in deze appellation een prachtige diep paarsrode kleur. In de neus rode en zwarte bessen maar ook een hint van honing en viooltjes. Een klein deel van deze wijn komt van een combinatie van 6 verschillende druivensoorten (Aubun, Cinsault, Carignan, Tempranillo, Terret Gris en Terret Noir) afkomstig van de oudste percelen van het domaine. Dit maakt het proeven tot een bijzondere sensatie, je ontdekt telkens weer nieuwe nuances in deze wijn.

 

 

Druif: Grenache, Syrah, Mourvèdre en nog veel meer!
Serveren.: 15˚- 17˚
Bewaarcap.: 5 tot 8 jaar
Wijn en spijs: Gegrilde eendenborst of lamskotelet met Provencaalse kruiden, diverse kazen.
d

Clos de Penedesses 2011 -uitverkocht-

A.O.P. Lanquedoc

Een uitzonderlijke wijn, van de oudste percelen Grenache en Counoise van het domaine, die wordt gemaakt door de druiven zo laat mogelijk te oogsten en vervolgens nog 2 maanden te laten indrogen op stromatten. Deze methode van wijnmaken is vooral bekend uit Veneto in Italië waar men op deze wijze de befaamde Amarone maakt. Het resulteert in zeer geconcentreerde wijnen met een heel klein beetje restsuiker.
Alexander maakt zijn top cuvée alleen in de beste jaren. Naast deze 2011 is hij alleen in 2009, 2005, 2003 en 2001 gemaakt.
Het heeft geen zin de ervaring van deze wijn met woorden te proberen omschrijven. Je moet het gewoon beleven!

 

Druif: Grenache Noir, Counoise
Serveren.: 16˚- 18˚
Bewaarcap.: 10 tot 20 jaar
Wijn en spijs: Een mooie Hollandse oude kaas maar uiteraard ook biefstuk van groot wild en ander rood vlees.
k

Domaine la Tour Penedesses la Montagne Noire blanc 2020

A.O.P. Faugères

Deze zeldzame witte Faugères heeft een prachtige balans van bitter, boter en zuurtjes. In de neus geeft hij eerst ananas en vervolgens wat florale tonen. Het prachtig uitgebalanceerde mondgevoel blijft lang, lang hangen.

Druif: Viognier, Roussanne, Vermentino
Serveren.: 11˚-13˚
Wijn en spijs: stoofaal, rizotto (of op z'n itaiaans risotto) met schaaldieren, kreeft, diverse kazen of om gewoon zo van te genieten.
e

Domaine la Tour Penedesses la Montagne Noire 2017

A.O.P. Faugères

Deze wijn krijgt zijn eerste vergisting in roestvrij stalen vaten en zijn tweede vergisting in bariques (225ltr) en demi-muids (450ltr). Hij dankt zijn naam aan de hellingen van leisteen en zwart marmer waar de wijnstokken geplant zijn. De kleur is bijna zwart en in de neus komt de garrique prachtig naar voren in combinatie met zwarte olijven, peper en bosbessen. De smaak is geconcentreerd met een frisse aanzet en een indrukwekkend lange finale.

Druif: Syrah, Grenache, Mourvèdre, Carignan en Cinsault
Serveren.: 16˚- 18˚
Bewaarcap.: 5 tot 8 jaar
Wijn en spijs: Eend met olijven of gegrilde vijgen, lamsnek met gekonfijte uitjes
e