Caveau Sylvain Bois
Ingeklemd tussen de Jura en de Savoie is de Bugey, een tot nu toe vrij onbekende AOC ( sinds 2009 ) in Oost-Frankrijk. Zo’n honderd jaar geleden genoot de streek veel meer aanzien op wijngebied. Curnonsky, de culinaire grootheid van die tijd heeft menig maal weggespoeld met een glas Bugey.
Sylvain Bois is een van de vertegenwoordigers van de nieuwe generatie wijnmakers die met respect voor het verleden de lokale wijnbouw naar de 21ste eeuw tilt. De, pal zuid gerichte, wijngaarden worden weliswaar nog grotendeels met de hand bewerkt -het is te stijl voor de machines- maar de glanzende roestvrijstalen apparatuur in zijn caveau verraadt een moderne aanpak bij het wijnmaken. En onder modern verstaan wij ook dat er met respect voor de natuur, dus met zo min mogelijk chemicaliën wordt gewerkt.
Sylvain heeft de 1,5 hectare die hij van z’n grootvader in 2001 overnam inmiddels uitgebreid tot zo’n 4,5 hectare. Hij doet vrijwel al het werk zelf, alleen in de oogsttijd huurt hij hulp in.