LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl
sluiten

Prijsinformatie

Al onze wijnen zijn ingedeeld in prijscategorieën

A: € 0,00 - € 5,00
B: € 5,00 - € 7,50
C: € 7,50 - € 10,00
D: € 10,00 - € 12,50
E: € 12,50 - € 15,00
F: € 15,00 - € 17,50
G: € 17,50 - € 20,00
H: € 20,00 - € 25,00
I: € 25,00 - € 30,00
J: € 30,00 - € 40,00
K: Meer dan € 40,00

Château Henri Bonnaud

De appellation Palette, de kleinste van de Provence, omvat totaal slechts om en nabij 45 ha. De ligging hiervan, tegen de zuidflank van de Montagne St. Victoire zorgt voor een uniek micro-klimaat.

Stéphane Spitzglous heeft in 1996 de wijngaarden van zijn grootvader, Henri Bonnaud, overgenomen. Na een lange periode van modernisering verkoopt hij sinds 2004 wijnen die aan de uiterst strenge eisen van de appellation Palette voldoen. Het feit dat hij ieder jaar weer belangrijke internationale prijzen in de wacht weet te slepen heeft niet tot gevolg gehad dat hij op zijn lauweren is gaan rusten. Integendeel, hij streeft ernaar dat Chateau Henri Bonnaud net zo’n begrip wordt in de wijnwereld als zijn buurman Chateau Simone.

Vanaf jaargang 2013 zijn de wijnen van Château Henri Bonnaud biologisch gecertificeerd.

Steff rosé 2019

I.G.P. Mediterranée

Stephane creëerde deze wijn speciaal voor de ware levensgenieters. Een bijzondere aangename en doordrinkbare rosé met handige schroefdop voor op de boot, in de fietsmand of de koelbox. Voor het ultime Provencaalse picknickgevoel!

Druif: syrah, grenache
Serveren.: 10˚- 12˚
Wijn en spijs: Aperitief en alles wat er zo al in de picknickmand zit.
c

Terre Promise blanc 2019

I.G.P. Vin de Pays du Bouches du Rhône

De druiven, afkomstig van de koelere noordhellingen, worden handmatig geoogst. Eén vierde deel krijgt fermentatie en rijping gedurende 4 maanden in nieuwe barriques.
De kleur is bleek met een zilveren flikkering en het bouquet fruitig met subtiele tonen van bloemen en honing. De smaak is levendig met een mooie lange, een beetje vettige afdronk.

Als gevolg van de kalkhoudende grond en de natuurlijke wijze van produceren is een licht depot in de vorm van wijnsteen normaal.

 

Druif: Rolle (Vermentino)
Serveren.: 11˚-13˚
Bewaarcap.: 3 tot 5 jaar
Wijn en spijs: Aperitief, jonge geitenkaas, fruits de mêr, asperges
e

Sainte Victoire rosé 2019

A.O.P. Côtes de Provence Sainte Victoire

Deze rosé van druiven die groeien op de kalkachtige bodem rond de Montagne Sainte Victoire is bleekroze, heeft een mooie structuur en geeft subtiele aroma’s. In de neus vindt men in eerste instantie tonen van bloemen en wit fruit en daarna kan men ook complexere geuren als karamel en vanille ontdekken. In de mond is hij rond met een lange afdronk met perzik en wederom vanille.

Druif: Cinsault, Grenache
Serveren.: 11˚-13˚
Wijn en spijs: salades, schaal- en schelpdieren, tapas
e

Palette rouge 2011 -uitverkocht-

A.O.P. Palette

Een prachtig voorbeeld van wat de Provence aan rode wijnen kan voortbrengen! Deze wijn wordt pas na 18 maanden houtlagering gebotteld. De kleur is diep paars en de overweldigende neus geeft kruiden en vanille. De smaak van zwart fruit is harmonieus met zachte tannines en een indrukwekkend lange afdronk.

0636-ster-9half

De Grote Hamersma 2017

Druif: mourvèdre, grenache, vieux carignan
Serveren.: 17˚-18˚
Bewaarcap.: 10 tot 15 jaar
Wijn en spijs: Lekker zo van genieten met een stukje goede Hollandse kaas of bij een Provencaals bacchanaal met veel groot wild en/of rood vlees.
i

Quintessence blanc 2014

A.O.P. Palette

De druiven, afkomstig van de koelere noordhellingen, worden met zeer laag rendement geoogst. De fermentatie en rijping gedurende 8 maanden vindt plaats in barriques. De kleur is goudgeel met een zilveren flikkering en het bouquet krachtig en complex met tonen van citrus, ananas en perzik(-schil). De smaak is harmonieus met in de afdronk gekookt fruit en een vleugje vanille.

 

Druif: Clairette blanche, Clairette rose, Ugni-Blanc
Serveren.: 12˚-14˚
Bewaarcap.: 5 tot 10 jaar
Wijn en spijs: Poulet Bresse aux Morilles, niet Provençaals, wel heel erg lekker!
j

Quintessence rosé 2017

A.O.P. Palette

Deze wijn krijgt 8 maanden lagering in kleine eiken vaten (barriques) en begint na tenminste 1 jaar rijping in de fles op dronk te komen. Het genieten van deze wijn is een onbeschrijfelijke ervaring. Op de Wine Professional van 2015 hadden we een fles van deze wijn uit 2008 onder tafel staan en deze maakte zonder uitzondering diepe indruk op de proevers. Ook bij de “10 jaar later” proeverij van Perswijn in november 2018 was er nog geen spoortje van vermoeidheid in deze rosé wijn uit 2008 te ontdekken en kreeg hij 4,5 van de maximale 5 sterren!

Zelfs de meest notoire rosé-hater moet deze wijn een keer gedronken hebben. Dus mond open, ogen dicht!

 

Druif: mourvèdre, grenache, cinsault, syrah
Serveren.: 12˚-14˚
Bewaarcap.: tenminste 5 jaar
j

Quintessence rouge 2012

A.O.P. Palette

Een buitengewone wijn gemaakt van de druiven van de beste percelen. Deze wijn krijgt 18 maanden lagering in kleine eiken vaten (barriques). In de neus geeft hij kruiden,peper en koffie. De smaak is vol krachtig doch uitgebalanceerd. Men proeft gekonfijt fruit en stevige doch aangename tannine. In de afdronk tonen van drop en gember.

Druif: Grenache, Syrah, Mourvèdre, Carignan
Serveren.: 16˚- 18˚
Bewaarcap.: tenminste 15 jaar
Wijn en spijs: De ultieme combinatie is met groot wild, maar na decanteren kun je ook een avond lang stil genieten van alleen deze wijn en verder niets
j