LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl
sluiten

Prijsinformatie

Al onze wijnen zijn ingedeeld in prijscategorieën

A: € 0,00 - € 5,00
B: € 5,00 - € 7,50
C: € 7,50 - € 10,00
D: € 10,00 - € 12,50
E: € 12,50 - € 15,00
F: € 15,00 - € 17,50
G: € 17,50 - € 20,00
H: € 20,00 - € 25,00
I: € 25,00 - € 30,00
J: € 30,00 - € 40,00
K: Meer dan € 40,00

Famille Richel

Net buiten Chambery ligt het idyllische dorpje Aprémont. In dit gebied worden de beste wijnen uit de Savoie gemaakt. De wijngaarden zijn vrij hoog gelegen op uitlopers van de Alpenreuzen die het drielandenpunt van Frankrijk, Italië en Zwitserland markeren. De wijnen die men hier maakt zijn aangenaam licht en fris. Het koelere klimaat maakt dat er in dit gebied ook uitstekende mousserende wijnen gemaakt kunnen worden.
Christophe Richel heeft in de afgelopen 10 jaar langzaam maar zeker de leiding over het bedrijf overgenomen van zijn vader Bernard. Hij doet dit met een bijna duizelingwekkend enthousiasme en een geweldig vakmanschap. Inmiddels is zijn zoon Matthieu ook de onderneming komen versterken. Een heus familiebedrijf dus.

Apremont 2020

A.O.P. Savoie

Deze typische bergwijn heeft een krachtig bouquet van appels. In de mond geeft hij een combinatie van minerale tonen en knisperend frisse zuren en een licht zoetje in de afdronk.

 

 

Druif: Jacquère
Serveren.: 9˚- 11˚
Bewaarcap.: bij voorkeur jong drinken
Wijn en spijs: deze wijn is een uitstekende begeleider van zoetwatervis zoals forel, maar ook op het terras met een plateau lekkernijen uit de Savoie (worst, kaas, ham) of een dozijn oesters.
d

Chignin Bergeron 2013

A.O.P. Savoie

Deze wijn bewijst dat de Roussanne-druif zich ook in deze hoger gelegen gebieden goed thuis voelt. De geweldige citrustonen zowel  in de neus als in de mond maken dit tot een prachtige verfijnde wijn.

Druif: Roussanne
Serveren.: 11˚-13˚
Bewaarcap.: 5 tot 8 jaar
Wijn en spijs: hij doet het uitstekend bij zalm, tonijncarpaccio en asperges
e

Gamay 2015

A.O.P. Savoie

De uit de Beaujolais bekende Gamay is ook een van de toegestane druiven in de appellation Savoie. Hier geeft hij naast het fruit waar hij zijn roem aan te danken heeft ook een mooie mineraliteit aan de wijn. Net even anders dus. Primeurwijnen doen ze hier -gelukkig- niet aan, maar je moet hem wel lekker koel drinken.

Druif: gamay
Serveren.: 12˚-14˚
Bewaarcap.: tenminste 5 jaar
Wijn en spijs: Jonge kaas, hartige taarten, bonenschotels (chili) of oosterse gerechten
d

Mondeuse 2017

A.O.P. Savoie

De rode Mondeuse krijgt 12 maanden rijping in (tenminste 3 jaar oude) gebruikte barriques.  Een verfijnde lichte rode wijn, zacht geurig en fruitig.  In de afdronk tonen van laurier en veel lengte. Vooral in de zomer bij voorkeur licht gekoeld drinken.

 

Druif: Mondeuse
Serveren.: 14˚- 16˚
Bewaarcap.: 5 tot 8 jaar
Wijn en spijs: gegrild rood vlees en sterk gekruide gerechten.
d

Cremant de Savoie Brut 2016

A.O.P. Savoie

Deze elegante traditioneel gemaakte sprankelende bergwijn krijgt tenminste 2 jaar rijping in een speciaal hiervoor ingerichte 400 jaar oude kelder onder het huis van de wijnmaker. Hij heeft een neus  met iets van wit fruit en in de mond geeft hij frisse zuren en een mooie fijne mousse.

 

Druif: Jacquère
Serveren.: 6˚- 8˚
Wijn en spijs: oesters, gerookte wilde zalm of gewoon een feestje.
g

Famille Richel Marie Magdaleine Methode Traditionelle rosé

Vin de Savoie

Sprankelend frisse mousserende wijn, geschikt voor alle feesten, intiem of groot. De eerste indruk geeft aardbeien, zowel in de neus als in de mond, en wordt gevolgd door een bijzonder aangenaam mondgevoel met fijne bubbels. Hij rijpt, net als zijn witte zusje, tenminste twee jaar in de eeuwenoude kelder onder het huis van de wijnmaker.

Druif: gamay
Serveren.: 11˚-13˚
Wijn en spijs: ontbijt, lunch, aperitief of gewoon in bed met je partner...
g