LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl

Clos Cibonne 2021 en 2022

Deze maand hebben wij de 2021 oogstjaren van de rosé wijnen van Clos Cibonne binnen gekregen. Ook is oogstjaar 2022 van de rode Cuvée Tibouren beschikbaar.

Vanwege de kleine oogst in de afgelopen jaren en de grote -internationale- vraag naar de wijnen van dit domein, zijn de beschikbare hoeveelheden beperkt. Wij adviseren onze klanten dan ook te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

13 maart 2023 ViniBio in Amsterdam

Op 13 maart staan wij met een aantal wijnproducenten en collega-importeurs op de 10 editie van ViniBio. Deze beurs met uitsluitend biologische wijnen is alleen toegankelijk voor professionals en wordt gehouden bij Hotel van der Valk, Johan Muijskensweg 20 te Amsterdam. Meerr informatie is te verkrijgen via

Melman Communications
Briljantstraat 4
2332 HW Leiden
https://www.melman-communications.nl/
06 -14 789 441 / 071 -572 42 02

Margot Los door Gault Millau verkozen tot Sommelier van het jaar.

Wij feliciteren Margot van harte met deze prachtige beloning voor vele jaren hard werken!

Methode Ancestrale

Met de natuurwijnhype komt de Methode Ancestrale voor bruiswijn ook steeds meer in de belangstelling. Dit is eigenlijk de oudste wijze om bruiswijn te maken. Lang voordat men dit in Champagne ging doen, maakte men in verschillende gebieden in Frankrijk, zoals Limoux, Die en Cerdon, al op deze manier feestwijn.

In feite wordt de wijn met zo min mogelijk ingrijpen gemaakt. De enige ingreep is dat tijdens de vergisting in tanks, wanneer het gewenste alcoholpercentage is bereikt, de wijn gekoeld wordt om het vergistingsproces te onderbreken. Nadat de wijn vervolgens gebotteld is komt de vergisting weer op gang in de fles met de feestelijke bubbels tot gevolg. Er wordt dus niet, zoals bij Champagne, gist en suiker toegevoegd. Puur natuur dus!

Domaine le Novi.

Sinds eind 2019 hebben wij ons assortiment uitgebreid met de wijnen van Roman Doll. Op zijn Domaine le Novi in de Luberon maakt hij in geheel eigen stijl wijnen waar niet alleen wij erg enthousiast over zijn. Proefschrift beoordeelde begin 2020 de Terre de Safres blanc 2019 en gaf hem een 9-.

Onlangs zijn de nieuwe oogstjaren bij ons gearriveerd en deze zijn, zo mogelijk, nog beter. Wij hebben gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om het assortiment uit te breiden met een geweldige rosé en een bijzondere Vin Nature.

Clos Cibonne in Decanter Top 100 van 2021

Trots kunnen wij melden dat Clos Cibonne door Decanter verkozen is bij de beste 100 wijnmakerijen van 2021, mede dankzij een een exceptionele waardering van 98 uit 100 voor de Cuvée Marius rosé 2017.

De geheel vernieuwde website van Sommelierwijnen is in de lucht.

Hier kan je nu alle wijnen van ons en onze 4 collega’s vinden. Deze website is uitsluitend bedoeld voor professionals. Met de zoekfunctie kan je hier wijnen selecteren op naam, streek, prijs, smaaktype enzovoort. www.sommelierwijnen.nl

De Cuvée Tibouren Rouge 2020 van Clos Cibonne is gearriveerd!

En hij is weer gruwelijk lekker. Bovendien zijn de wijnen van Clos Cibonne met ingang van oogstjaar 2020 gecertificeerd biologisch -dat waren ze feitelijk al, maar ze mogen nu ook het label dragen-.

Het is lente!

Na een lange lockdownwinter klopt de lente eindelijk aan de deur.In Frankrijk beginnen de druivenstokken uit te lopen en bij ons staan de fruitbomen in bloei.  We hopen natuurlijk allemaal dat de terrassen eindelijk weer open mogen.  Zo niet. dan is het in elk geval t ijd om de barbecue af te stoffen en de picnicmand weer op te zoeken. Daar horen natuurlijk lekker makkelijk drinkbare wijnen bij; fris, jeugdig wit en fruitige rosé. De wijnen van jaargang 2020 beginnen te arriveren in ons magazijn en zijn van buitengewone kwaliteit. Dus ga lekker naar buiten en geniet ervan!

En als de zon weer onder is, nog even de dag goed afsluiten met een mooi glas rood.

Proefschrift wijn van het jaar 2020

We zijn zo trots als een aap dat onze baby-châteauneuf, de Côtes du Rhône 2017 van Domaine la Célestière, door Proefschrift is verkozen tot wijn van het jaar 2020 in zijn klasse. Zodra de corona-restricties het toelaten hopen wij dat nog op gepaste wijze te kunnen vieren met onze relaties. Voor nu, drinken er maar thuis een glaasje op.