LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl
sluiten

Prijsinformatie

Al onze wijnen zijn ingedeeld in prijscategorieën

A: € 0,00 - € 5,00
B: € 5,00 - € 7,50
C: € 7,50 - € 10,00
D: € 10,00 - € 12,50
E: € 12,50 - € 15,00
F: € 15,00 - € 17,50
G: € 17,50 - € 20,00
H: € 20,00 - € 25,00
I: € 25,00 - € 30,00
J: € 30,00 - € 40,00
K: Meer dan € 40,00

Domaine de la Ferme Blanche

Cassis was het eerste gebied in de Provence met een eigen appellation contrôlée. Dit domein is één van de slechts 12 wijngaarden binnen de appellation. Door de ligging vrijwel direct aan zee profiteren zij van de koele zeewind tijdens de warme mediterrane zomers.

Waar het iets verderop gelegen Bandol befaamd is om zijn krachtige rode wijnen op basis van Mourvèdre, staat Cassis bekend om haar frisse doch krachtige witte en rosé wijnen. Als je ooit het genoegen hebt gesmaakt op één van de vele terrassen aan het haventje te hebben gegeten dan begrijp je dat deze wijnen gemaakt zijn voor alles wat de -Middelandse- zee voortbrengt.

De charmante Jeròmine Paret heeft haar carrière als lerares Engels opgegeven om de leiding van de wijngaard van haar ouders over te nemen. Langzaam maar zeker is zij de wijnmakerij gaan moderniseren zonder daarbij de tradities uit het oog te verliezen. Één van de belangrijkste stappen in dit proces is de overgang naar volledig biologische wijnbouw die vanaf oogstjaar 2015 een feit is.

 

Bling Methode Traditionelle

Vin Mousseaux

Naast de klassieke witte wijn voor bij de maaltijd maakt Jeromine deze mousserende versie als plezierwijn. Niet dat hij het niet doet met iets te eten erbij, probeer maar eens een oestertje of zeeëgeltje.

Druif: sauvignon, clairette, ugni-blanc
Serveren.: 9˚- 12˚
Bewaarcap.: tenminste 2 jaar
Wijn en spijs: Aperitief
e

Cassis blanc 2017

A.O.P. Cassis

Met deze wijn waan je jezelf gelijk op het terras aan het haventje van dit karakteristieke stadje aan de Middelandse zee. Deze unieke witte wijn mag lekker koel gedronken worden bij alles wat uit de zee komt. De neus geeft subtiele hints van kamperfoelie, anijs en florale tonen. Dit wordt in de mond gecompleteerd met frisse zuren en wat aangename vettigheid.

 

 

Druif: Marsanne, Clairette, Ugni-Blanc, Sauvignon, Bourboulenc
Serveren.: 9˚- 12˚
Wijn en spijs: perfect bij bouillabaisse en andere gerechten met vis, schaal- en schelpdieren, maar ook zeer aangenaam als aperitief.
g

Cassis Blanc Excellence 2017

A.O.P. Cassis

Enige maanden rijping op eikenhouten vaten geeft deze wijn een zachte volle smaak en een geweldige balans. Florale tonen markeren de neus en in de mond wit fruit en subtiele houttonen.

Druif: Marsanne, Clairette
Serveren.: 12˚- 14˚
Bewaarcap.: 5 tot 10 jaar
Wijn en spijs: Vis in rijke sauzen, vitello tonato
h