Domaine de la Ferme Blanche
Cassis was het eerste gebied in de Provence met een eigen appellation contrôlée. Dit domein is één van de slechts 12 wijngaarden binnen de appellation. Door de ligging vrijwel direct aan zee profiteren zij van de koele zeewind tijdens de warme mediterrane zomers.
Waar het iets verderop gelegen Bandol befaamd is om zijn krachtige rode wijnen op basis van Mourvèdre, staat Cassis bekend om haar frisse doch krachtige witte en rosé wijnen. Als je ooit het genoegen hebt gesmaakt op één van de vele terrassen aan het haventje te hebben gegeten dan begrijp je dat deze wijnen gemaakt zijn voor alles wat de -Middelandse- zee voortbrengt.
De charmante Jeròmine Paret heeft haar carrière als lerares Engels opgegeven om de leiding van de wijngaard van haar ouders over te nemen. Langzaam maar zeker is zij de wijnmakerij gaan moderniseren zonder daarbij de tradities uit het oog te verliezen. Één van de belangrijkste stappen in dit proces is de overgang naar volledig biologische wijnbouw die vanaf oogstjaar 2015 een feit is.