LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl
sluiten

Prijsinformatie

Al onze wijnen zijn ingedeeld in prijscategorieën

A: € 0,00 - € 5,00
B: € 5,00 - € 7,50
C: € 7,50 - € 10,00
D: € 10,00 - € 12,50
E: € 12,50 - € 15,00
F: € 15,00 - € 17,50
G: € 17,50 - € 20,00
H: € 20,00 - € 25,00
I: € 25,00 - € 30,00
J: € 30,00 - € 40,00
K: Meer dan € 40,00

Domaine de l’Eperon Alexis Bolliet

Dat de Bugey tussen Beaujolais, Jura en Savoie ingeklemd ligt merk je met name in het deelgebied Cerdon. Alexis Bolliet is één van de handvol producenten die hier nog unieke mousserende wijnen maken van “Beaujolais”-druif Gamay en “Jura”-druif Poulsard volgens de Methode Ancestrale. Hij werkt volledig natuurlijk, dus zonder gebruik van chemische middelen.

Naar het schijnt was de “méthode ancestrale” er eerder dan de “methode traditionelle” van Dom Perignon. Hij wordt ook wel méthode rurale of artisanale genoemd. De wijn wordt al gebotteld als de most nog niet volledig vergist is, maar de vergisting is stilgelegd door de wijn terug te koelen. Hier is dus sprake van spontane vergisting, want er wordt geen suiker en of alcohol toegevoegd. De verdere vergisting op de fles wordt gestopt door de druk die ontstaat vanuit de koolzuur ontwikkeling. Het resultaat is een wijn met laag alcohol percentage en nog wat restzoet.

Cerdon Methode Ancestrale

A.O.P. Bugey Cerdon

Licht roze en licht zoete mousserende wijn gemaakt volgens oude tradities. Zeer fruitig (aardbeien) van smaak en laag in alcohol (8,5%)

Druif: gamay
Serveren.: 6˚-8˚
Bewaarcap.: 3 tot 4 jaar
Wijn en spijs: aperitief, desserts met aardbeien en chocolade
f

l’Eperon 2019

A.O.P. Bugey

Een bijzondere cuvée van deze twee grootse druivensoorten die allebei in hun zuiverste vorm aanwezig zijn. Het florale van de Chardonnay wordt perfect aangevuld met de kruidige frisheid van de Pinot Gris.

Druif: chardonnay, pinot gris
Serveren.: 12˚-14˚
Bewaarcap.: tenminste 5 jaar
Wijn en spijs: Snoekbaars, kikkerbillen, Bresser kip met morilles
g

Double Face 2019

A.O.P. Bugey

Deze wijn bewijst dat ze niet alleen in de Côte d’Or wereldwijnen kunnen maken van Pinot Noir. Loepzuiver en met veel nuances.

Druif: pinot noir
Serveren.: 15˚-17˚
Bewaarcap.: tenminste 10 jaar
Wijn en spijs: Doe ons dan maar een Boeuf Bourguignon.
g