LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl

Numero 8

Augustus 2014

Na Alsace, Bordeaux, Bourgogne, Die , Jura, Limoux en Loire is Savoie nu ook toegetreden tot de Crémant-familie. We hadden al wat gehoord “through the grapevine”, maar nu is het dus officieel. De producenten in de Savoie mogen hun mousserende wijn voortaan Crémant de Savoie noemen. Dat is uiteraard niet alleen een erkenning dat er een goed product gemaakt wordt, maar betekent ook dat er streng op de kwaliteit wordt toegezien. De wijn moet voor tenminste 60% van de lokale druivenrassen jacquère en/of altesse gemaakt zijn en , zoals voor alle Crémants, tenminste 12 maanden op de gistcellen hebben gerijpt en de tweede gisting dient in de fles te hebben plaatsgevonden. Onze producent voldoet ruimschoots aan deze eisen. De Méthode Traditionelle van Richel rijpt ten minste 2 jaar op fles en is gemaakt van 100% jacquère.