LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl
sluiten

Prijsinformatie

Al onze wijnen zijn ingedeeld in prijscategorieën

A: € 0,00 - € 5,00
B: € 5,00 - € 7,50
C: € 7,50 - € 10,00
D: € 10,00 - € 12,50
E: € 12,50 - € 15,00
F: € 15,00 - € 17,50
G: € 17,50 - € 20,00
H: € 20,00 - € 25,00
I: € 25,00 - € 30,00
J: € 30,00 - € 40,00
K: Meer dan € 40,00

Domaine Martin

Dit domaine ligt bij het dorpje Travaillan op het plateau van Plan de Dieu tussen Châteauneuf-du-Pape en Gigondas.

Jules Martin begon Domaine Martin in 1905 met 5 ha. Onder de bezielende leiding van zijn achterkleinkinderen David en Eric beslaat het thans zo’n 58 ha wijngaarden waarvan een deel in de Cru’s Rasteau en Cairanne en een deel in de Villages Plan de Dieu en St. Cecile des Vignes. Alle rode wijnen van het domaine rijpen tot aan de botteling op foudres (eikenhouten vaten van 5.000 liter en meer. Dit geeft de wijnen al op relatief jonge leeftijd een ongekende souplesse. Naast rood wordt er ook een heerlijk frise witte en een zeldzame Rasteau vin doux naturel rosé gemaakt.

Le Petit Martin Blanc 2023

I.G.P. Vaucluse

Een lekkere frisse dorstlesser. Veel -exotisch- fruit in combinatie met de voor Viognier zo karakteristieke florale accenten.

Druif: viognier
Serveren.: 11˚-13˚
Bewaarcap.: 2 tot 3 jaar
Wijn en spijs: Aperitief, salades, witte vis en zeevruchten
c

Le Petit Martin rosé 2022

I.G.P. Mediterranée

Fris en fruitig maar met voldoende “bite” om niet snel te vervelen. Kortom zomerse rosé wijn zoals het hoort.

Druif: grenache, cinsault
Serveren.: 11˚-13˚
Bewaarcap.: 2 jaar
Wijn en spijs: aperitief, zeevruchten en salades
c

Le Petit Martin Rouge 2022

I.G.P. Pays de Vaucluse

Met ongeveer 20% Merlot een fruitige rode wijn met kracht en lengte. Een heerlijke begeleider van de dagelijkse kost of om zo even van te genieten.

 

 

Druif: Grenache, Merlot
Serveren.: 13˚-15˚
Wijn en spijs: Aperitief, pastagerechten, spareribs
c

Côtes-du-Rhône blanc 2022

A.O.P. Côtes-du-Rhone

Een aangename combinatie van deze typische Rhône-druiven. De wijn rijpt 3 maanden op gebruikte vaten. Florale tonen in combinatie met citrus, meloen en kruiden komen samen in een mooi afgeronde finale.

 

Druif: viognier, bourboulenc, grenache blanc
Serveren.: 11˚-13˚
Wijn en spijs: Aperitief, bij visgerechten of geitenkaas
e

Côtes-du-Rhône rouge 2022

A.O.P. Côtes-du-Rhône

Een klassieke Rhône-cuvée met volop rood fruit, een beetje peper en provencaalse kruiden en zachte tannine. Een soepele wijn, geschikt voor zowel aperitief als bij de maaltijd.

Druif: Grenache, Syrah
Serveren.: 15˚- 17˚
Bewaarcap.: 3 tot 5 jaar
Wijn en spijs: Aperitief, charcuterie en vleesgerechten,
d

Plan de Dieu 2020

A.O.P. Côtes-du-Rhône Villages Plan de Dieu

Deze wijn rijpt gedurende 12 maanden op oude eiken vaten van 5000 liter.
Zowel in de neus als in de mond overheerst rood fruit met in de finale een klein zoetje en zachte tannine.

 

Druif: Grenache, Syrah, Mourvèdre
Serveren.: 16˚-17˚
Bewaarcap.: 5 tot 8 jaar
Wijn en spijs: Wild en rood vlees.
e

Rasteau 2018

A.O.P. Rasteau

Deze wijn rijpt tot aan de botteling 12 maanden in foudres.
Een krachtige wijn met een prachtige diep donkerrode kleur. In de mond geeft hij veel rood fruit, de nodige kruidigheid en een lange finale.

Druif: Grenache, Syrah
Serveren.: 16˚-17˚
Bewaarcap.: 5 tot 8 jaar
Wijn en spijs: Op zijn best bij (groot) wild zoals reerug of hertenbiefstuk.
f

Domaine Martin Sainte Cécile Villages 2020

A.O.P. Côtes-du-Rhône Villages Sainte Cécile

Gemaakt van Grenache (90%) en Syrah van stokken van 50 jaar en ouder. Nu, in zijn jeugd, soepel en vol rijp fruit. Kan zich met de jaren nog verrassend ontwikkelen.

Druif: grenache, syrah
Serveren.: 15˚-17˚
Bewaarcap.: tenminste 5 jaar
Wijn en spijs: gerechten met lamsvlees, mole
e

Rasteau Vin Doux Naturel rosé 2015

A.O.P. Rasteau Vin Doux Naturel

Deze zeldzame Vin Doux Naturel rosé krijgt 24 maanden rijping in bariques.
Hij geeft aroma’s van gekookte pruimen en gedroogde abrikozen.

Druif: Grenache
Serveren.: 12˚-14˚
Bewaarcap.: 8 tot 12 jaar
Wijn en spijs: Aperitief, foie gras, desserts met donkere chocolade en Roquefort
f