LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl
sluiten

Prijsinformatie

Al onze wijnen zijn ingedeeld in prijscategorieën

A: € 0,00 - € 5,00
B: € 5,00 - € 7,50
C: € 7,50 - € 10,00
D: € 10,00 - € 12,50
E: € 12,50 - € 15,00
F: € 15,00 - € 17,50
G: € 17,50 - € 20,00
H: € 20,00 - € 25,00
I: € 25,00 - € 30,00
J: € 30,00 - € 40,00
K: Meer dan € 40,00

Clos Cibonne Cru Classé

Dit domein is één van de achttien domeinen in de Provence die sinds 1955 als Cru Classé worden aangemerkt. Niet in de laatste plaats vanwege de zeldzame Tibouren die hier volop staat aangeplant. De Tibouren-druif is een rode druivensoort die vrijwel uitsluitend in de Provence wordt verbouwd speciaal voor de typische rosé’s uit de regio. Een uitzondering vormt Clos Cibonne van de familie Roux. Zij maken als enige ook een rode wijn van bijna honderd procent Tibouren. Andre Roux was in de jaren dertig van de vorige eeuw degene die de Tibouren uit de vergetelheid haalde. Heden ten dage is Clos Cibonne nog altijd de bakermat van de Tibouren, alle andere stokken van deze druif stammen af van de oorspronkelijke planten in deze wijngaard. De donkere conische vruchten zijn nogal kwetsbaar en gevoelig voor schimmel en andere infecties. De oogst vindt daarom in de regel ‘s nachts plaats wanneer het koeler is. De druiven worden zo snel mogelijk naar de wijnkelder gebracht waar ze direct geperst worden. Het aangename karakter van de Tibouren geeft de wijn elegante mineraliteit met de nodige kruidigheid.

De geschiedenis van deze druif gaat heel ver terug. Vanuit de tuinen van de Chaldeen in het stroomgebied van de Eufraat en de Tigris werd ze door Fenicische handelaren in Griekenland gebracht. De Romeinse senatoren verbouwden haar aan de boorden van de Tiber, vandaar de naam, in de Castelli Romani. Het waren deze zelfde Romeinen die aan het begin van onze jaartelling de wijnbouw in Frankrijk, met name de Provence, introduceerden. Met recht een klassieke cepage dus!

Cibonne Tentations Blanc 2019

A.O.P. Côtes de Provence

Karakteristiek Provencaals wit in een Cibonne jasje. Levendige wijn, dezelfde joie de vivre als de mensen in deze streek uitstralen. De wijn heeft een bouquet van verse citroen, een hint van verbena en lichte rooktonen . De smaak is zacht, fris en licht gerookt met wat venkel, banaan en een frisse dot citroen.

Druif: clairette, ugni-blanc, rolle
Serveren.: 11˚-13˚
Bewaarcap.: tot 5 jaar
Wijn en spijs: aperitief, salades, fruits de mêr
e

Cibonne Tentations Rosé 2023

A.O.P. Côtes de Provence

Provence rosé in optima forma! Verfrissend maar met volop power, mede dankzij een belangrijk aandeel Tibouren.

Druif: Grenache, Syrah, Tibouren
Serveren.: 11˚-13˚
Bewaarcap.: 2 tot 3 jaar
Wijn en spijs: Zeevruchten, salades, aperitief
f

Cibonne Tentations rouge 2021

A.O.P. Côtes de Provence

Een soepele blend waarbij de Tibouren duidelijk zijn visitekaartje afgeeft. Volop zwart fruit met een subtiele kruidigheid in de finale.

Ook verkrijgbaar in feestelijke magnum!

Druif: Tibouren, Grenache, Syrah
Serveren.: 14˚-16˚
Bewaarcap.: 5 tot 10 jaar
Wijn en spijs: Biefstuk met pepersaus, pittige pastagerechten.
e

Cuvée Tibouren Rosé 2021

A.O.P. Côtes de Provence

Deze bijzondere rosé rijpt op foudres (eiken vaten van 5000 liter). Zowel in de neus als in de mond vindt men naast het fruit veel kruiden en een aangenaam pepertje. Je kan over deze wijn pagina’s vol schrijven, maar je moet hem eigenlijk gewoon proeven!

Ook verkrijgbaar in feestelijke magnum!

 

 

Druif: Tibouren, Grenache
Serveren.: 12˚-14˚
Bewaarcap.: 5 tot 10 jaar
Wijn en spijs: de ideale begeleider van gerechten uit de Provencaalse keuken.
i

Clos Cibonne Cuvée Tibouren Rouge 2022

A.O.P. Côtes de Provence

Clos Cibonne is de enige producent die rode wijn maakt van de Tibouren. Een unieke rode wijn op basis van deze unieke druif.
Hoewel relatief licht van kleur is het een krachtige wijn met veel fruit en de kenmerkende kruidigheid van de Tibouren.

Druif: Tibouren
Serveren.: 14˚-16˚
Bewaarcap.: 3 tot 5 jaar
Wijn en spijs: droge worst, kazen, geroosterd vlees
j

Cuvée des Vignettes rosé Tibouren 2021

A.O.P. Côtes de Provence

Gemaakt van de oudste percelen van het domein maar, in tegenstelling tot de cuvée Caroline, gerijpt op foudres. Deze wijn begint na 2 jaar op dronk te komen en kan bijna eindeloos ouderen. De Belgische wijnschrijver Marc Vanhellemont proefde eind 2013 een fles uit 1978(!) en was er helemaal lyrisch over in zijn artikel in het tijdschrift In Vino Veritas. Wij citeren wat van zijn notities; “een tikje geurend naar witte peper, jodiumachtig met toetsen van algen, rozenknop, amandel, nougat, koffie, kamfer, impressies die maar niet lijken op te houden. Maar daarbovenop komen er ook nog karamelsnoepjes met gezouten boter, wat salpeter, zoethout, orangettes…ik stop. De smaak is al even complex…….” En dan gaat het nog even zo door! Daar hoeven wij dus niets meer aan toe te voegen.

Ook verkrijgbaar in feestelijke magnum.

Druif: Tibouren, Grenache
Serveren.: 13˚- 15˚
Bewaarcap.: Hèèl lang dus
Wijn en spijs: Nu nog met heel veel gerechten te combineren maar naarmate hij ouder wordt is het een maaltijd op zich.
i

Cuvée Caroline 2021

A.O.P. Côtes de Provence

Deze wijn wordt van de oudste stokken gemaakt en rijpt 8 tot maanden in eiken vaten van 300 liter. De geparfumeerde neus wordt gevolgd door een bijzondere smaakbeleving: eerst wat zoet dan amandel, abrikoos vervolgens subtiel iets fino sherry-achtigs en tenslotte citrus (limoen) in de afdronk. Ga er maar eventjes voor zitten!

Ook verkrijgbaar in feestelijke magnum 2020!

Druif: Tibouren, Grenache, Syrah
Serveren.: 12˚-14˚
Bewaarcap.: tenminste 10 jaar
Wijn en spijs: Deze wijn kan met vele gerechten gecombineerd worden, maar is eigenlijk een gerecht op zich!
j

Cuvée Olivier 2021

A.O.P. Côtes de Provence

De druiven voor deze wijn worden apart gevinifieerd en de wijn wordt gedurende 1 jaar gelagerd in 300 liter vaten van nieuw eikenhout voorafgaand aan de assemblage en de botteling. Een uitermate krachtige wijn op basis van 70% syrah aangevuld met grenache en -uiteraard- tibouren. Zowel de neus als de mond geeft hij een explosie van zwart fruit aangevuld met Provencaalse kruiden.

Ook leverbaar in Jeroboam (3 liter) formaat.

Druif: syrah, grenache, tibouren
Serveren.: 16˚- 18˚
Bewaarcap.: 10 jaar of langer
Wijn en spijs: Een klassieke wildschotel, hazepeper. Dit is wijn waar je lepel rechtop in blijft staan, dus hij kan wel wat hebben.
j

Chateau Cibon Cuvée Marius 2020

A.O.P. Côtes de Provence

De absolute top op rosé gebied is gemaakt van meer dan 80 jaar oude planten. Hier kunnen we verder niets aan toevoegen. Gewoon proeven en beleven!

Druif: Tibouren
Serveren.: 13˚-15˚
Bewaarcap.: tenminste 10 jaar
Wijn en spijs: Feestelijke maaltijden ter gelegenheid van huwelijk, verjaardag en dergelijke.
k