LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl

Huib

is al jaren actief op culinair gebied. Hij was één van de pioniers van de Nederlandse tak van Slow Food en organiseert al meer dan vijftien jaar proeverijen van vooral kaas in combinatie met wijn (of soms ook bier).

Max

is Provence-ofiel, heeft in de afgelopen dertig jaar het gebied zien ontwikkelen van een arme streek met slechte wegen en uitgestorven dorpen naar het vakantieparadijs voor velen met fraaie buitenhuizen en kleurrijke markten. Ook veel wijnen uit de streek hebben een zelfde ontwikkeling doorgemaakt, van simpele massa-wijnen tot vinologische hoogstandjes.

September 2007 besloten wij de krachten te bundelen en onder het motto “even geen rosé” Nederland kennis te laten maken met de witte en rode wijnen uit de Provence. Tijdens onze bezoeken kwamen wij echter al gauw ook zulke bijzondere rosé-wijnen tegen dat we die onze clientèle toch niet wilden onthouden. Inmiddels hebben wij ons gebied uitgebreid tot aan de Franse Alpen (Bugey, Savoie) aan de ene kant en tot de Pyreneeën (Roussillon) aan de andere kant.

Onze selectie van producenten wordt allereerst bepaald door de manier waarop ze werken. Wij importeren uitsluitend wijnen die worden gemaakt met respect voor de natuur, oftewel er wordt niet met gif gespoten, geen kunstmest gebruikt en veelal met inheemse gisten gewerkt. Ze werken volgens de methode Agriculture Raisonnée of gecertificeerd Biologisch. Het zijn meestal familiebedrijven en ze werken allemaal met grote passie en respect voor de wijn, de druivenstokken en de omringende natuur.

Veel van onze wijnen zijn uniek voor Nederland qua herkomst en/of karakter. Zoals wijnen met zeldzame, bijna uitgestorven, druivensoorten die door de wijnmakers gekoesterd worden of weer opnieuw aangeplant zijn. Onder het hoofdstuk “wijnen” kunt u meer hierover lezen. Zo heeft iedere wijn(-bouwer) zijn eigen verhaal en dat kan je proeven!