LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl

Gezond 2024 !

Wij wensen al onze afnemers een gezond en gelukkig 2024.

Geniet met volle teugen maar drink met mate!

Tibouren rosé verticaal

Tijdens onze overzichtsproeverij in De School op 16 oktober jongsleden hebben wij een verticale proeverij van de Tibouren rosé van Clos Cibonne georganiseerd.

We roepen al jaren dat deze wijnen bijna eindeloos kunnen ouderen, dus vonden we het tijd om dat maar eens te bewijzen. Wij hebben aan een select gezelschap sommeliers achtereenvolgens Cuvée Tradition 2021, Cuvée Caroline 2021, Cuvée Tradition 2018, Cuvée Tradition 2017, Cuvée Caroline 2014 en Cuvée Caroline 2012 laten proeven. Met grote verwondering werd unaniem geconstateerd dat zelfs de oudste oogstjaren nog steeds buitengewoon lekker zijn en hoogstwaarschijnlijk zichzelf nog verder zullen ontwikkelen.

16 oktober overzichtsproeverij Sommelierwijnen in De School.

Op MAANDAG 16 oktober 2023 organiseren wij een grote inloop overzichtsproeverij met de wijnen van ons en onze Sommelierwijnen collega’s. Proef meer dan 100 wijnen uit diverse landen en in verschillende prijspunten. Een kleine greep uit wat er te proeven is:

Clos Cibonne (FR) / Comte Abbatucci (FR) / Arena (FR) /  Jacouton (FR) / La Vallongue (FR) / La Louviere (FR) / Roccolo Grassi (IT) / Gulfi (IT) / Ricci (IT) / Draga (IT) 

& nog veel meer uit o.a. Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Portugal.

Er is speciale aandacht voor betaalbare wijnen die in aanmerking komen om per glas te schenken, maar uiteraard zijn er ook bijzondere, hogere cuvées te proeven. Daarnaast zijn er gedurende de gehele dag Masterclasses in een aparte ruimte (uitnodigingen daarvoor volgen later).

Wat is Sommelierwijnen (SW)?

SW is een samenwerking tussen 4 importeurs (De Geluksdruif, Alto Vino, La Vie Le Vin & Lekker Sapje) om het leven voor jou als sommelier makkelijk te maken. Bij SW bestel je namelijk via 1 van deze importeurs uit het assortiment van alle 4. 1 factuur, 1 contact en meer dan 900 verrassende wijnen op elk niveau. 

Voor wie?

Professionals > inschrijven via aanmeldformulier: https://forms.gle/axiYqDviYnoLjzWS8 

Waar?

Restaurant DS – De School 

Doctor Jan van Breemenstraat 3, 1056 AB Amsterdam

Wanneer?

16 oktober 2023. Inloop tussen 11:00 – 18:00 (info betreft masterclasses op www.sommelierwijnen.nl)

Ardeche

Nu de blokkades in Frankrijk zijn opgeheven zullen vele Nederlanders weer richting Zuid-Frankrijk vertrekken deze zomer. Een niet onaanzienlijk deel daarvan bezoekt jaarlijks de Ardeche. Nu hebben wij de Ardeche de afgelopen jaren ook bezocht, echter niet voor vakantie maar voor wijn uiteraard. De kwaliteit van de wijn in deze streek is de afgelopen decennia met grote stappen vooruit gegaan. Sinds kort hebben een goed voorbeeld daarvan in ons assortiment; Domaine Jacouton. Dit domein is gelegen op de steile hellingen van de rechteroever van de Rhône nabij het dorpje Vion. Naast de wijnen die onder de IGP Ardeche vallen maakt Jean Francois Jacouton ook nog een aantal fenomenale wijnen die onder de AOP St. Joseph vallen.

Clos Cibonne 2021 en 2022

Deze maand hebben wij de 2021 oogstjaren van de rosé wijnen van Clos Cibonne binnen gekregen. Ook is oogstjaar 2022 van de rode Cuvée Tibouren beschikbaar.

Vanwege de kleine oogst in de afgelopen jaren en de grote -internationale- vraag naar de wijnen van dit domein, zijn de beschikbare hoeveelheden beperkt. Wij adviseren onze klanten dan ook te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

4 maart 2024 ViniBio in Amsterdam

Op 4 maart staan wij met een aantal wijnproducenten en collega-importeurs op de 11 editie van ViniBio. Deze beurs met uitsluitend biologische wijnen is alleen toegankelijk voor professionals en wordt gehouden bij Hotel van der Valk, Johan Muijskensweg 20 te Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen via

Melman Communications
Briljantstraat 4
2332 HW Leiden
https://www.melman-communications.nl/
06 -14 789 441 / 071 -572 42 02

Margot Los door Gault Millau verkozen tot Sommelier van het jaar.

Wij feliciteren Margot van harte met deze prachtige beloning voor vele jaren hard werken!

Methode Ancestrale

Met de natuurwijnhype komt de Methode Ancestrale voor bruiswijn ook steeds meer in de belangstelling. Dit is eigenlijk de oudste wijze om bruiswijn te maken. Lang voordat men dit in Champagne ging doen, maakte men in verschillende gebieden in Frankrijk, zoals Limoux, Die en Cerdon, al op deze manier feestwijn.

In feite wordt de wijn met zo min mogelijk ingrijpen gemaakt. De enige ingreep is dat tijdens de vergisting in tanks, wanneer het gewenste alcoholpercentage is bereikt, de wijn gekoeld wordt om het vergistingsproces te onderbreken. Nadat de wijn vervolgens gebotteld is komt de vergisting weer op gang in de fles met de feestelijke bubbels tot gevolg. Er wordt dus niet, zoals bij Champagne, gist en suiker toegevoegd. Puur natuur dus!

Domaine le Novi.

Sinds eind 2019 hebben wij ons assortiment uitgebreid met de wijnen van Roman Doll. Op zijn Domaine le Novi in de Luberon maakt hij in geheel eigen stijl wijnen waar niet alleen wij erg enthousiast over zijn. Proefschrift beoordeelde begin 2020 de Terre de Safres blanc 2019 en gaf hem een 9-.

Onlangs zijn de nieuwe oogstjaren bij ons gearriveerd en deze zijn, zo mogelijk, nog beter. Wij hebben gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om het assortiment uit te breiden met een geweldige rosé en een bijzondere Vin Nature.

Clos Cibonne in Decanter Top 100 van 2021

Trots kunnen wij melden dat Clos Cibonne door Decanter verkozen is bij de beste 100 wijnmakerijen van 2021, mede dankzij een een exceptionele waardering van 98 uit 100 voor de Cuvée Marius rosé 2017.