LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl
sluiten

Prijsinformatie

Al onze wijnen zijn ingedeeld in prijscategorieën

A: € 0,00 - € 5,00
B: € 5,00 - € 7,50
C: € 7,50 - € 10,00
D: € 10,00 - € 12,50
E: € 12,50 - € 15,00
F: € 15,00 - € 17,50
G: € 17,50 - € 20,00
H: € 20,00 - € 25,00
I: € 25,00 - € 30,00
J: € 30,00 - € 40,00
K: Meer dan € 40,00
Cerdon-bouteille2-COMP

Vignobles Bolliet

Dat de Bugey tussen Beaujolais, Jura en Savoie ingeklemd ligt merk je met name in het deelgebied Cerdon. Christian Bolliet is één van de handvol producenten die hier nog unieke mousserende wijnen maken van “Beaujoais”-druif Gamay en “Jura”-druif Poulsard volgens de Methode Ancestrale.

Naar het schijnt was deze “méthode” er eerder dan de “methode traditionelle” van Dom Perignon. Hij wordt ook wel méthode rurale of artisanale genoemd. De wijn wordt al gebotteld als de most nog niet volledig vergist is, maar is stilgelegd door de wijn terug te koelen. Hier is dus sprake van spontane vergisting, want er wordt geen suiker en of alcohol toegevoegd. De verdere vergisting op de fles wordt gestopt door de druk die ontstaat vanuit de koolzuur ontwikkeling. Het resultaat is een wijn met laag alcohol percentage en nog wat restzoet.

Cerdon Methode Ancestrale

BollietCerdonr

A.O.P. Bugey Cerdon

Licht roze en licht zoete mousserende wijn gemaakt volgens oude tradities. Zeer fruitig (aardbeien) van smaak en laag in alcohol (8,5%)

Druif: gamay, poulsard
Serveren.: 6˚-8˚
Bewaarcap.: 3 tot 4 jaar
Wijn en spijs: aperitief, desserts
f