LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl
sluiten

Prijsinformatie

Al onze wijnen zijn ingedeeld in prijscategorieën

A: € 0,00 - € 5,00
B: € 5,00 - € 7,50
C: € 7,50 - € 10,00
D: € 10,00 - € 12,50
E: € 12,50 - € 15,00
F: € 15,00 - € 17,50
G: € 17,50 - € 20,00
H: € 20,00 - € 25,00
I: € 25,00 - € 30,00
J: € 30,00 - € 40,00
K: Meer dan € 40,00
celestiere-logo2

Domaine la Célestière

Dit domein is sinds enkele jaren in Engelse handen (dezelfde eigenaren als Chateau Dalmeran in Les-Baux-de-Provence). Ze hebben een hypermoderne wijnmakerij gebouwd en de wijngaarden opgefrist en zijn de biologisch landbouwmethoden gaan toepassen. De oudste wijnstokken dateren uit 1918 en die worden, uiteraard, gekoesterd ondanks dat het rendement inmiddels is gedaald tot minder dan 15hl/ha.

De eerste productie van de nieuwe eigenaars uit 2009 is door de internationale wijnpers lovend ontvangen. En terecht menen wij. Of er nou I.G.P. Vaucluse of A.O.P. Côtes du Rhône of A.O.P. Chateauneuf-du-Pape op staat, de wijnen van dit domein bieden allemaal een fantastische prijs/kwaliteit verhouding.
Vanaf jaargang 2012 zijn de wijnen van Domaine la Célestière biologisch gecertificeerd.

La Celestière Vin de Pays de Vaucluse 2015

LaVie2013_celestiereVdP

I.G.P. Vin de Pays de Vaucluse

Een geweldige maaltijdbegeleider met een mooie balans tussen zoet, zuur en bitter. Probeer hem vooral eens met typische Hollandse kost.

Druif: Grenache, Cinsault, Syrah, Alicante
Serveren.: 15˚- 17˚
Bewaarcap.: 3 tot 5 jaar
Wijn en spijs: boerenkool, hutspot, hete bliksem en Friese nagelkaas
c

Côtes du Rhône 2014

LaVie2013_Celestiere-CdR-Rg09

A.O.P. Côtes du Rhône

Een geconcentreerde donkergekleurde wijn met een neus van kruiden en zwart fruit. In de mond is hij vol en krachtig met goed gedoseerde tannine.
Met recht een kleine Chateauneuf!

 

 

Druif: Grenache, Cinsault
Serveren.: 15˚- 17˚
Bewaarcap.: 4 tot 6 jaar
Wijn en spijs: rood vlees, hachee of sauerbraten
d

Châteauneuf-du-Pape blanc 2015

LaVie2013_celestiereCNPbl10

A.O.P. Châteauneuf-du-Pape

Net als zijn rode broertjes een krachtige wijn waar je even voor moet gaan zitten. Hij heeft een weldadig bouquet van perzik, abrikoos en acacia.
In de mond is hij weelderig met een lange afdronk.

Zeer beperkt leverbaar!

Druif: Roussanne, Grenache Blanc, Clairette
Serveren.: 11˚-13˚
Bewaarcap.: 4 tot 6 jaar
Wijn en spijs: Vis in rijke sauzen en wit vlees.
j

Chateauneuf-du-Pape rouge 2011

LaVie2013_celestiereCNP09

A.O.P. Chateauneuf-du-Pape

Één helft van deze wijn is gerijpt op foudres (grote eikenhouten vaten), de andere helft rijpt in tanks van beton. De neus geeft zwart fruit en in de mond is hij, zoals het een echte Chateauneuf betaamt, geconcentreerd en krachtig met een mooi pepertje in de finale.

De 2009 werd geselecteerd door Perswijn in juli 2012 uit meer dan 70 geproefde Chateauneuf-du-Papes. Zij schreven onder andere; “Een geweldige wijn, met kersen, pruimen, mooie zuren, vol en krachtig in de smaak, heerlijk fruit en zachte tannine.”

Ook leverbaar in feestelijke magnum!

Druif: Grenache, Cinsault, Mourvèdre
Serveren.: 16˚- 18˚
Bewaarcap.: 8 tot 12 jaar
Wijn en spijs: wild zwijn- of reebiefstuk
j

Les Domaines 2011

les-domaines

A.O.P. Châteauneuf-du-Pape

Een prachtige cuvée van de oudste percelen van deze klassieke Rhône-druiven. De Mourvèdre komt van meer dan 60 jaar oude planten en de Grenache zelfs van meer dan 100 jaar oude stokken. De kracht van de Mourvèdre wordt perfect aangevuld door het fruit van de Grenache. Samen verblijven ze tenminste 18 maanden in houten vaten (foeders van 5.200 liter) om vervolgens in de fles nog 3 jaar in de kelders van het domein verder te rijpen.

Druif: grenache, mourvèdre
Serveren.: 16˚- 18˚
Bewaarcap.: Meer dan 10 jaar
Wijn en spijs: Een grote wijn voor feestelijke aangelegenheden met grote gerechten zoals reebout of lamsbout.
k