LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl
sluiten

Prijsinformatie

Al onze wijnen zijn ingedeeld in prijscategorieën

A: € 0,00 - € 5,00
B: € 5,00 - € 7,50
C: € 7,50 - € 10,00
D: € 10,00 - € 12,50
E: € 12,50 - € 15,00
F: € 15,00 - € 17,50
G: € 17,50 - € 20,00
H: € 20,00 - € 25,00
I: € 25,00 - € 30,00
J: € 30,00 - € 40,00
K: Meer dan € 40,00
provence maart 2013 266

Domaine Martin

Dit domaine ligt bij het dorpje Travaillan op het plateau van Plan de Dieu tussen Châteauneuf-du-Pape en Gigondas.

Jules Martin begon Domaine Martin in 1905 met 5 ha. Onder de bezielende leiding van zijn achterkleinkinderen David en Eric beslaat het thans zo’n 58 ha wijngaarden waarvan een deel in de A.O.P. Rasteau en een deel in de Villages Cairanne en Plan de Dieu. Alle rode wijnen van het domaine rijpen tot aan de botteling op foudres (eikenhouten vaten van 5.000 liter en meer. Dit geeft de wijnen al op relatief jonge leeftijd een ongekende souplesse. Naast rood wordt er ook een heerlijk frise witte en een zeldzame Rasteau vin doux naturel rosé gemaakt.

Le Petit Martin Blanc 2017

MartinLPM

I.G.P. Vaucluse

Een lekkere frisse maaltijdbegeleider. Veel -exotisch- fruit in combinatie met de voor Viognier zo karakteristieke florale accenten.

Druif: viognier
Serveren.: 11˚-13˚
Bewaarcap.: 2 tot 3 jaar
Wijn en spijs: Salades, witte vis en zeevruchten
c

Le Petit Martin 2016

MartinLpMR

I.G.P. Pays de Vaucluse

Met ongeveer 20% Merlot een fruitige rode wijn met kracht en lengte.

0636-8half

 

De Grote Hamersma 2017

Druif: Grenache, Merlot
Serveren.: 14-16
Wijn en spijs: Aperitief, pastagerechten, spareribs
b

Côtes-du-Rhône blanc 2017

LaVie2013_CdRMartinCDR-Bl12

A.O.P. Côtes-du-Rhone

Frisse combinatie van deze typische Rhône-druiven. Florale tonen in combinatie met citrus, meloen en kruiden.

 

Druif: Viognier, Bourboulenc, Grenache blanc, Clairette
Serveren.: 11˚-13˚
Wijn en spijs: Aperitief of bij visgerechten
d

Côtes-du-Rhône rouge 2015

LaVie2013_CdRMartinCDR-Rg11

A.O.P. Côtes-du-Rhône

Een klassieke Rhône-cuvée met volop rood fruit, een beetje peper en provencaalse kruiden en zachte tannine. Een soepele wijn, geschikt voor zowel aperitief als bij de maaltijd.

Druif: Grenache, Syrah
Serveren.: 15˚- 17˚
Bewaarcap.: 3 tot 5 jaar
Wijn en spijs: Aperitief, charcuterie en vleesgerechten,
c

Plan de Dieu 2014

LaVie2013_martinPldedieu

A.O.P. Côtes-du-Rhône Villages Plan de Dieu

Deze wijn rijpt gedurende 12 maanden op oude eiken vaten van 5000 liter.
Zowel in de neus als in de mond overheerst rood fruit met in de finale een klein zoetje en zachte tannine.

 

Druif: Grenache, Syrah, Mourvèdre
Serveren.: 16˚-17˚
Bewaarcap.: 5 tot 8 jaar
Wijn en spijs: Wild en rood vlees.
d

Cairanne 2017

MartinCairanne

A.O.P. Côtes-du-Rhône Villages Cairanne

Deze wijn krijgt 4 maanden rijping in bariques. De Syrah is dominant met tonen van leer en laurier. In de afdronk geeft hij zwart fruit en vanille.

Druif: Grenache, Syrah
Serveren.: 16˚-17˚
Bewaarcap.: 5 tot 8 jaar
Wijn en spijs: Vleesgerechten met -wilde- paddestoelen zoals cantharellen of morilles en harde kazen.
e

Rasteau 2014

LaVie2013_martinRasteaurg

A.O.P. Rasteau

Deze wijn rijpt tot aan de botteling 12 maanden in foudres.
Een krachtige wijn met een prachtige diep donkerrode kleur. In de mond geeft hij veel rood fruit, de nodige kruidigheid en een lange finale.

Druif: Grenache, Syrah
Serveren.: 16˚-17˚
Bewaarcap.: 5 tot 8 jaar
Wijn en spijs: Op zijn best bij (groot) wild zoals reerug of hertenbiefstuk.
f

Les sommets de Rasteau 2012

MartinR2012r

A.O.P. Rasteau

Deze topcuvée wordt gemaakt van de oudste stokken in de wijngaard. De wijn rijpt voorafgaand aan de botteling tenminste 30 maanden in foudres. Het is een geconcentreerde wijn met volop rijp fruit (bramen, bosbessen) en een intense lange afdronk.

Druif: grenache, syrah
Serveren.: 15˚-17˚
Bewaarcap.: 6 tot 10 jaar
g

Rasteau Vin Doux Naturel rosé 2012

LaVie2013_martinVDNrs

A.O.P. Rasteau Vin Doux Naturel

Deze zeldzame Vin Doux Naturel rosé krijgt 24 maanden rijping in bariques.
Hij geeft aroma’s van gekookte pruimen en gedroogde abrikozen.

Druif: Grenache
Serveren.: 12˚-14˚
Bewaarcap.: 8 tot 12 jaar
Wijn en spijs: Aperitief, foie gras, desserts met donkere chocolade en Roquefort
f