LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl
sluiten

Prijsinformatie

Al onze wijnen zijn ingedeeld in prijscategorieën

A: € 0,00 - € 5,00
B: € 5,00 - € 7,50
C: € 7,50 - € 10,00
D: € 10,00 - € 12,50
E: € 12,50 - € 15,00
F: € 15,00 - € 17,50
G: € 17,50 - € 20,00
H: € 20,00 - € 25,00
I: € 25,00 - € 30,00
J: € 30,00 - € 40,00
K: Meer dan € 40,00
logo-rocaliere

Domaine la Rocalière

De wijngaarden van dit domein liggen verspreid over verschillende percelen aan de westoever van de Rhône in de omgeving van het plaatsje Tavel. Door de verschillende bodemsoorten (kalk, zand, klei en keien) heeft ieder perceel zijn eigen terroir.

La Rocalière is een echt familiebedrijf dat wordt geleid door twee zussen, Séverine en Mélanie. Jonge vrouwen met een geweldige passie voor het vak. Dankzij een moderne benadering van de traditionele methoden weten zij wijnen te maken die jaar in jaar uit worden bedolven onder de prijzen en eervolle vermeldingen.

Sinds 2014 hebben ze officieel het certificaat Biologische Wijn, maar eigenlijk werkten altijd al zo.

Initial R Rouge 2014

RocaliereIR

vin de france

Een prachtig bewijs van de zuivere stijl van de gezusters. Een eerlijke rode wijn met volop zwart fruit die je bij wijze van spreken wel iedere dag zou willen drinken. ‘s Zomers licht gekoeld en ‘s winters op kamertemperatuur.

Druif: Syrah, Grenache
Serveren.: 14˚-18˚
Bewaarcap.: 5 tot 10 jaar
Wijn en spijs: Stoofpotjes, gehaktbal, harde kazen
c

Tavel Perle de Culture 2015

LaVie2013_rocaliereTavel

Perle de Culture is een bijzondere manier van wijnmaken die door nog slechts enkele producenten wordt toegepast. De rosé wordt als het ware opgebouwd in lagen; ieder perceel wordt optimaal rijp geoogst, de druiven weken in, worden geperst en aan het gistende sap wordt weer een verse laag toegevoegd, en zo creëert men laag voor laag deze unieke wijn. Het resultaat is een zeer krachtige donker gekleurde rosé die letterlijk bol staat van rood fruit.

 

Druif: Grenache, Syrah, Mourvèdre
Serveren.: 11˚-13˚
Bewaarcap.: 3 tot 5 jaar
Wijn en spijs: perfect bij zoet-zout combinaties zoals die vaak in de Aziatische keuken voorkomen
f

Lirac blanc 2016

RocaliereL2012w

A.O.P. Lirac

Een krachtige witte wijn die ruikt naar voorjaarsbloesem (jasmijn, mimosa) en kruiden. De smaak geeft wit fruit, veel sap en frisse zuren in combinatie met wat vettigheid in de finale. Een typische witte wijn voor de zuidelijke Rhône die goed kan ouderen en culinair zeer breed inzetbaar is.

Druif: Grenache Blanc, Clairette
Serveren.: 11˚-13˚
Bewaarcap.: 3 tot 5 jaar
Wijn en spijs: gevogelte, wit vlees, witte vis.
e

Ikebana 2015

RocaliereIkebana2011r

A.O.P. Lirac

Deze unieke cuvée van Carignan en Mourvèdre en een klein deel Grenache geeft een aparte rode wijn met opvallende frisheid in combinatie met veel struktuur en sap. Naast veel zwart fruit proef je wat mint en salmiac met aan het eind een subtiel zoetje.

 

 

Druif: Carignan, Mourvèdre, Grenache
Serveren.: 15˚- 17˚
Bewaarcap.: 5 tot 8 jaar
Wijn en spijs: Deze wijn vraagt om spannende combinaties. Bij één van onze cliënten combineerde hij prachtig bij een gerecht met flensjes van Pekingeend, lente-ui en Hoisin saus.
e

Lirac rouge 2015

RocaliereLR2015

A.O.P. Lirac

Een stevige rode wijn in de klassieke Rhône-stijl. De kleur is diep paars en de neus geeft rozemarijn en tijm. De smaak van zwart fruit is harmonieus met zachte tannine. Een wijn met dezelfde kracht en diepgang als bij de wijnen van -het pal aan de overkant van de rivier gelegen- Châteauneuf-du-Pape.

Druif: Grenache, Syrah, Mourvèdre
Serveren.: 16˚-17˚
Bewaarcap.: 6 tot 10 jaar
Wijn en spijs: lamsvlees, rundvlees en harde kazen
e

Dentelle Noire 2010

RocaliereDNLr

A.O.P. Lirac

Deze hoofdzakelijk van syrah gemaakte wijn heeft een neus van viooltjes en rijp fruit. De aromas van bramen en bosbessen komen in de mond samen met aangename tannine en provencaalse kruiden. Een elegante krachtpatser!

Druif: syrah, grenache
Serveren.: 16˚- 18˚
Bewaarcap.: tenminste 10 jaar
Wijn en spijs: ree(-biefstuk), hazepeper
h