LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl
sluiten

Prijsinformatie

Al onze wijnen zijn ingedeeld in prijscategorieën

A: € 0,00 - € 5,00
B: € 5,00 - € 7,50
C: € 7,50 - € 10,00
D: € 10,00 - € 12,50
E: € 12,50 - € 15,00
F: € 15,00 - € 17,50
G: € 17,50 - € 20,00
H: € 20,00 - € 25,00
I: € 25,00 - € 30,00
J: € 30,00 - € 40,00
K: Meer dan € 40,00
logo-olivette

Domaine de l’Olivette

Al meer dan 2 eeuwen wordt dit domein liefdevol beheerd door de familie Dumoutier. Zij vinden het belangrijk om de karakteristieke eigenschappen van hun terroir te koesteren zonder daarbij de technologische ontwikkeling in de wijnbouw uit het oog te verliezen.

In hun cave vindt je dan ook naast de traditionele eiken foudres moderne thermogereguleerde rvs-vaten. Jean-Luc Dumoutier, de nazaat die thans het bedrijf bestiert, heeft niet alleen een passie voor wijn maar ook voor kunst en jazz. Er worden dan ook regelmatig exposities en muziekevenementen op het domein georganiseerd.

Domaine de l’Olivette Vin de Pays rouge 2017

OlivettiVdPdMCR2012

I.G.P. Vin de Pays du Mont Caume

Een heuse Bandol jr.  Hij wordt dan ook gemaakt van de jongere aanplant van het domaine en rijpt in RVS-tanks. Dat staat garant voor volop fruit en frisse zuren, maar de kracht van de Mourvèdre is desalniettemin duidelijk herkenbaar en hij heeft al een indrukwekkende lengte voor een dergelijke jonge wijn. Culinair zeer breed inzetbaar.

Druif: Mourvèdre, Grenache
Serveren.: 15˚- 17˚
Bewaarcap.: 3 tot 5 jaar
Wijn en spijs: Aperitief (mits er bitterballen geserveerd worden), gevogelte, wildzwijnpaté en porchetta
d

Bandol rosé 2017 -uitverkocht-

OlivetteB2013r

A.O.P. Bandol

De krachtige mourvèdre geeft een aromatische wijn met in de neus citrus en Provencaalse kruiden. De smaak is rond, lang en fris met rood fruit, kruiden een pepertje en wat room.

 

Druif: Mourvèdre, Grenache, Cinsault
Serveren.: 12˚-14˚
Wijn en spijs: Wit vlees en kruidige gerechten. Een maaltijdbegeleider bij uitstek.
f

Bandol blanc 2014

LaVie2013_olivetteBandolbl08

A.O.P. Bandol

Deze complexe witte wijn krijgt enige tijd rijping in grote houten vaten (foudres). Hij geeft een expressieve neus van amandelen, kruiden en citrus. In de mond is hij prachtig in balans met veel rijp fruit en een klein zoetje.

Druif: Clairette blanche, Sauvignon Blanc, Ugni-Blanc
Serveren.: 12˚-14˚
Wijn en spijs: apéritief, foie gras en fruits de mer
g

Bandol rouge 2014

OlivetteBR2014+

A.O.P. Bandol

Zoals het een Bandol betaamd wordt deze wijn van hoofdzakelijk mourvèdre gemaakt. En Francois Dumoutier maakt zijn Bandol ook echt traditioneel! De neus geeft in eerste instantie veel rijp fruit, peper en lichte houttonen. In de mond is hij vol, krachtig en lang met tonen van kersen, inkt en, na tenminste 4 jaar rijping in de kelders van het château, mooie, ronde tannine.

Druif: Mourvèdre, Grenache, Carignan, Syrah
Serveren.: 16˚- 18˚
Bewaarcap.: 8 tot 12 jaar
Wijn en spijs: wild, harde kazen, geroosterd vlees met krachtige sauzen
h

Cuvée Spéciale rouge 2014

OlivetteBR2014

A.O.P. Bandol

Een grote wijn van een bijzonder jaar. Deze wijn begint nu op dronk te komen maar kan nog vele jaren mee.  Hij heeft een bouquet van zondoorstoofd fruit en kruiden. De smaak is sappig, zeer geconcentreerd met een aangenaam bittertje in de finale.

 

Druif: Mourvèdre
Serveren.: 18˚
Bewaarcap.: tenminste 15 jaar
Wijn en spijs: deze wijn is de ideale begeleider van groot wild.
j

Methode Traditionelle Rosé

OlivetteCSb

Methode Traditionelle

Een bijzonder krachtige mousserende rosé dankzij een aanzienlijk deel Mourvèdre in de cuvée. Vraagt om (eist!), in tegenstelling tot de meeste van zijn mousserende soortgenoten, wat te eten erbij. Een mooie uitdaging voor de liefhebber.

Druif: Mourvèdre, Grenache
Serveren.: 6˚- 8˚
Wijn en spijs: kleine gerechten (tapas, mezze) met een beetje pit
g