LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl
sluiten

Prijsinformatie

Al onze wijnen zijn ingedeeld in prijscategorieën

A: € 0,00 - € 5,00
B: € 5,00 - € 7,50
C: € 7,50 - € 10,00
D: € 10,00 - € 12,50
E: € 12,50 - € 15,00
F: € 15,00 - € 17,50
G: € 17,50 - € 20,00
H: € 20,00 - € 25,00
I: € 25,00 - € 30,00
J: € 30,00 - € 40,00
K: Meer dan € 40,00
domaine_01

Chateau du Rouët

Dit domein ligt net ten noorden van de stad Fréjus tegen uitlopers van de rode rotsen van de Estérel te midden van een beschermd natuurgebied.Tijdens de warme Provencaalse zomers krijgen de druiven verkoeling vanuit de middellandse zee. Het domein bestaat al sinds 1840, maar sinds de jaren dertig van de vorige eeuw wordt hier wijn verbouwd onder de bezielende leiding van vijf opvolgende generaties van de familie Savatier.

Forum Julii 2010

RouetCdPFr

A.O.P. Côtes de Provence Fréjus

Een krachtige rode wijn die de garrique als het ware uitademt. Ook in de mond geeft hij naast veel zwart fruit volop Provencaalse kruiden en wat aardse tonen.

Druif: Grenache, Syrah, Mourvèdre
Serveren.: 16˚-18˚
Bewaarcap.: 8 tot 12 jaar
Wijn en spijs: Vleesgerechten met truffel
g

Severac no. 5

RouetS5r

in de France

Een unieke wijn op basis van een bijna vergeten druif. De Alicante Bouschet is een zogenaamde “teinturier”. Dat betekent dat hij in tegenstelling tot meeste blauwe druivensoorten rood vruchtvlees heeft. Deze druiven werden vroeger gebruikt om slappe en dunne wijnen meer kleur en body te geven. Matthieu Savatier durft het aan om van de oudste stokken op zijn domein, met zeer laag rendement, een mono-cépage van deze druif te maken. Dat is binnen de lokale A.O.P. en I.G.P. niet toegestaan vandaar de déclassificatie tot “Vin de France”. De no. 5 verwijst naar het oogstjaar (2005) want dat mocht ten tijde van de botteling nog niet op een “Vin de France” vermeld worden (regeltjes, regeltjes, regeltjes). Desalniettemin is het een indrukwekkende wijn met een bijna eindeloze bewaarcapaciteit.

 

Druif: Alicante Bouschet
Serveren.: 16˚-18˚
Bewaarcap.: tenminste 20 jaar
Wijn en spijs: porchetta, gegrilde kip (of ander gevogelte)
h