LaVie LeVin
Chemieweg 51
1422 DX Uithoorn
0297 - 524010
info@lavielevin.nl

Nog even doorwinteren..

Op 1 maart is officieel de lente begonnen, maar op een paar dagen na is het nog gewoon winter in ons land. Toch nog maar even de open haard aansteken dan. En een goed glas rode wijn erbij, dat is sowieso het hele jaar door gezond. Daarom zetten we deze maand de wijnen van Domaine des Anges in de etalage. Al 10 jaar lang een vaste waarde in ons assortiment. En dat is niet voor niets!

Neil en Beatrice Joyce op de Wine Professional 2018

Neil en Beatrice Joyce van Domaine la Célestière in Châteauneuf-du-Pape en Château Dalmeran in Les Baux-de-Provence, zullen op de Wine Professional persoonlijk aanwezig zijn om hun wijnen te presenteren. (meer…)

Wine Professional

Van 8 tot en met 10 januari 2018 wordt voor de 16e keer de Wine Professional gehouden in de RAI in Amsterdam. Wine Professional is de meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen & ‘fine food’ in de Benelux. Deze beurs is uitsluitend toegankelijk voor professionals en ‘decision makers’  uit de gastronomie, hotellerie, wijnvakhandel en wijnhandel. U kunt ons vinden op de stand van Sommelierwijnen met een uitgebreide selectie uit ons assortiment.

Meer informatie vindt u op wine-professional.nl

 

La Cape Vacqueyras 2014 Proefschrift Wijn van het Jaar 2017

Op 6 november werd tijdens de Gastronomiebeurs in Utrecht bekend gemaakt dat La Cape Vacqueyras 2014 van Le Plan des Moines verkozen is tot wijn van het jaar 2017 in de klasse € 15 – € 20 rood. Een bevestiging voor onze drie vrienden dat ze goed bezig zijn met dit bijzondere project.

Ouderen

En dan bedoelen we niet 50-plussers, maar de ontwikkeling die wijn doormaakt met de jaren. Hoewel veel wijnen tegenwoordig gemaakt worden om jong te drinken, zijn er gelukkig ook nog altijd wijnproducenten die de wijn zijn natuurlijke levenscyclus gunnen. En die lijkt eigenlijk verdacht veel op die van de mens; op jonge leeftijd onstuimig en soms onhandelbaar als een puber. Met het bereiken van volwassenheid oogt de wijn op zijn mooist met intense kleuren en wordt de smaak steeds harmonieuzer. Net als mensen hebben sommige wijnen ook een mid-life crisis, maar als ze daar doorheen zijn worden ze alleen nog maar boeiender. Naar het einde van de levenscyclus verandert de kleur van de wijn zoals bij mensen de kleur van hun haar. Rode wijn wordt bleker, witte wijn wordt geler en rosé wijn wordt oranje. Sommige wijnen worden dan zuur, maar anderen behouden tot op hoge leeftijd hun charme, zolang je ze maar met respect behandelt. Vergeet tenslotte niet dat wijn uiteindelijk gemaakt is om gedronken te worden, dus bedenk op tijd een mooie gelegenheid om zo’n prachtige, fragiele oude wijn te ontkurken en ervan te genieten!

Château Henri Bonnaud Quintessence 2015 Rosé van het jaar 2017

De Quintessence rosé 2015 van Château Henri Bonnaud is bij het 29e Proefschrift wijnconcours op 2 juni rosé van het jaar in de prijsklasse boven € 30,- geworden. Wat ons betreft was hij gewoon wijn van het jaar geworden want de kleur is eigenlijk niet relevant. Schenk hem in een zwart glas en laat de proever dan maar raden wat het is….

Winnaars groepsfoto RCM en Tapas

Zomer

Het lijkt erop dat we dit jaar een mooie lange zomer krijgen. Ga je niet richting zonnige zuiden dan wordt het dus naar het strand, fietsen, varen, picknicken, barbecueën, of gewoon lekker lui in de zon op je balkon? Daar hoort wat ons betreft, als Provence-ofielen, natuurlijk ook een glas rosé bij. Geen roze limonade met alcohol want een rosé hoort natuurlijk ook een goed glas wijn te zijn. Stephan Spitzglous, onze producent uit Palette, denkt er net zo over en creëerde Steff. Lekker makkelijk overal mee naar toe te nemen dankzij de schroefdop, en wat is hij lekker! Vin de Pays de Mediterranée, terecht, want je waant je zo op je jacht op de azuurblauwe zee.

Nieuw; Le Plan des Moines

Als welkome aanvulling op ons assortiment Rhône-wijnen hebben wij op de Wine Professional van jongstleden januari het huis Le Plan des Moines geïntroduceerd.

Dit is een project van 3 vrienden met gezamenlijk zo’n 60 jaar ervaring in de wijnhandel. Ze hebben een aantal wijngaarden verspreid over het Rhône-gebied verworven waar ze ter plaatse de wijn maken en bottelen om onder het overkoepelende label Le Plan des Moines in de markt te zetten. De afgelopen jaren hebben ze als monniken zo hard gewerkt om dit te realiseren en het resultaat is er dan ook naar. Met een reeks onderscheidende wijnen uit de de buurt van Estézargues, Vacqueyras, Gigondas en als top of the line een Côte-Roti mochten ze bij ons binnen komen.

Het is lente!

In Frankrijk beginnen de druivenstokken uit te lopen en bij ons staan de fruitbomen in bloei. Tijd om de barbecue af te stoffen en de picnicmand weer op te zoeken. Daar horen natuurlijk lekker makkelijk drinkbare wijnen bij; fris, jeugdig wit en fruitige rosé. De wijnen van jaargang 2016 arriveren in ons magazijn en zijn van buitengewone kwaliteit. Dus ga lekker naar buiten en geniet ervan!

En als de zon weer onder is, nog even de dag goed afsluiten met een mooi glas rood.

Bourgondisch lunchen met zuidfranse wijnen in Uithoorn

Zondag 2 april kunt u bij restaurant Hertog Jan op het Water weer genieten van een heerlijke 5-gangen voorjaarslunch onder begeleiding van onze wijnen. Bij iedere gang serveren wij hoogstpersoonlijk een tweetal wijnen waarbij het aan u is om te bedenken welke de beste wijn-spijs combinatie vormt.

Hertog Jan op het Water is een unieke locatie aan de Amstel in Uithoorn. Als het weer meezit eten we op het terras aan/op de Amstel. Er kunnen maximaal ongeveer 20 mensen deelnemen, dus reserveren is noodzakelijk (info@hertogjanophetwater.nl, www.hertogjanophetwater.nl).